Julkaisut ja kirjoitusohjeet

IDLA-seminaarin pohjalta kirjoitetut artikkelikokoelmat julkaistaan tänne keväällä 2024.

Kirjoitusohjeet vuoden 2023 IDLA-julkaisuun:

Tervetuloa kirjoittamaan IDLA 2023-seminaarin digijulkaisuun esitelmäsi tai työpajasi aihepiiristä! Seminaarin julkaisu on tärkeä osa jokavuotista IDLA-seminaaria. Sen tarkoitus on taltioida esitysten ja työpajojen monipuolista antia.

Artikkelin kirjoittaminen ja julkaiseminen

Artikkelin kirjoittajina on IDLA-seminaariin osallistuneet luennoitsijat ja työpajojen vetäjät, jotka voivat olla yksittäisiä kirjoittajia, kirjoittajapareja ja -ryhmiä. Myös muut työelämän kielellisen saavutettavuuden asiantuntijat ovat tervetulleita kirjoittajiksi. Artikkelikokoelma on Diakin ja Humakin yhteinen ja se julkaistaan digitaalisena Humakin julkaisusarjassa. Teos on open access -julkaisu.

Aikataulu

Palauta artikkelisi ensimmäinen versio 31.10.2023 mennessä. Saat palautetta 1.12.2023 mennessä.

Palauta artikkelisi toinen versio 15.1.2024 mennessä. Palauta myös artikkeliin sisältyvät kuvat, kuviot, taulukot ym. erillisinä liitetiedostoina. Toimita lisäksi englanninkielinen abstrakti artikkelistasi (1000–1500 merkkiä välilyönteineen). Saat palautetta 15.2.2024 mennessä.

Artikkelin viimeistellyn version palautus 1.3.2024 mennessä.

Taitto on maalis-huhtikuussa 2024.

Julkaisun ja artikkelien laajuus

Artikkelin laajuus on 15.000–30.000 merkkiä välilyönteineen. Julkaisu tulee koostumaan 10-15 artikkelista.

Artikkelin muotoilu

➢ Tekstissä käytetään kirjasinlajia Times New Roman ja kokoa 12. Tekstin rivi- ja kappaleväli on 1,5. Marginaalit ovat: vasen 3, oikea 2, ala ja ylä 2,5. Sivunumero tulee sivun oikeaan yläkulmaan.

➢ Noudatamme Humakin lähdeviiteoppaan ohjeita:  https://humak.libguides.com/viittausopas

https://humak.libguides.com/citationguide

➢ Teksti aloitetaan tiiviillä, muutaman (2–3) virkkeen pituisella ingressillä.

➢ Otsikot muotoillaan selkeästi. Otsikot nimetään tekstin sisällön perusteella (otsikkoja Johdanto ja Yhteenveto voidaan kuitenkin käyttää). Otsikoita ei numeroida.

➢ Teksti tasataan vasempaan reunaan (ei keskitetä).

➢ Tekstissä ei käytetä automaattista tai manuaalista tavutusta tai kappaleiden sisennyksiä.

➢ Tekstissä ei käytetä alaviitteitä.

➢ Kappaleen vaihto ilmaistaan tyhjällä rivillä (enter-lyönti).

Kohderyhmät

Kohderyhmänä ovat ne asiantuntijat, jotka kohtaavat työssään kommunikaatioon ja työpaikan vuorovaikutustilanteisiin liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Teos auttaa löytämään ratkaisuja vuorovaikutuksen sujuvoittamiseksi ja kielellisen saavutettavuuden edistämiseksi työpaikalla. Kohderyhmänä ovat myös ne, jotka tarvitsevat tietoa palveluiden mukautettavuudesta ja haluavat aktiivisesti edistää toimintatapojen ja välineiden kehittämistä. Lisäksi teos on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kieliasiantuntijuudesta, yhdenvertaisuudesta ja osallisuudesta.